Mentoren

Rieke Voorstad-Vianen

Specialist Ouderbetrokkenheid

'Together Everyone Achieves More' - TEAM

Vanaf 1995 ben ik, met veel plezier, werkzaam in het onderwijs. In 2007 sloot ik mij als mentor aan bij de  LOVK 'vloot'. 

Via de Master Educational Needs heb ik mij gespecialiseerd in Ouderbetrokkenheid. Zoals bovenstaande quote weergeeft, geloof ik dat door samen te werken zowel de ouder, de mentor als het kind meer kunnen bereiken. Daarnaast zoek ik voor het LOVK de samenwerking met de BSOS-scholen en internaten. 

Met elkaar in gesprek gaan en blijven, ook als het moeilijk wordt, vind ik heel belangrijk. Samen met de ouder zoeken naar onderwijsmogelijkheden die het best aansluiten bij zowel de mogelijkheden van het kind als die van de ouder. 

Ik ben bereikbaar via mail: rieke.voorstad@lovk.nl en telefonisch: 0612343810 (ook via WhatsApp)

Ronella van Walsum - de Vries

Iedereen is een ster en schittert op zijn eigen manier

 

Sinds een jaar ben ik werkzaam bij het LOVK en werk ik met een heel andere leeftijdscategorie dan voorheen…. Maar wat is het toch fijn met de mensen van het LOVK. Het voelt vertrouwd en de kleinschaligheid is prettig. En het werken met peuters en kleuters is heerlijk. Ik geniet iedere keer weer van hun enthousiasme, onbevangenheid en openheid.     Ze zien kleine dingen waar wij volwassenen aan voorbij hollen.

Ieder kind staat bij mij centraal; jong en oud. Als een kind niet lekker in zijn vel zit, kan het zich niet naar behoren ontwikkelen. Wanneer je op dat moment het kind kunt helpen, geeft dat een geweldige succeservaring.

Het mooie van deze baan is dat we met elkaar (ouders, mentor en leerkracht) het onderwijs zo passend mogelijk vormgeven voor het kind.

Ik ben bereikbaar via mail: ronellavanwalsum@lovk.nl en telefonisch: 0618739722 (ook via WhatsApp).

 

Anneke van IJken

Samen groeien en ontwikkelen

 

Sinds 2010 werk ik met heel veel plezier bij het LOVK. Binnen het mentoraat komen mijn werk als leerkracht en mijn achtergrond vanuit de binnenvaart prachtig samen en vorm ik met de ouders een team om het lesgeven aan boord zo goed mogelijk vorm te geven. Ik geniet van het werken en spelen met de kinderen aan boord en in de klas. Als mentor is het mijn doel om onze LOVK-ouders en kinderen samen te helpen groeien en ontwikkelen in hun eigen 'schoolklas' en vind het mooi om te zien dat onze LOVK-ouders een echte leerkracht zijn voor hun eigen kind.

Ik ben bereikbaar via mail: anneke.vijken@lovk.nl en telefonisch: 0610990221 (ook via WhatsApp)

Mariella Heijens

Juf zijn is…stil staan bij de verwondering van het jonge kind.

Ik kan enorm genieten van de boordbezoeken waar ik veelal als een koningin wordt ontvangen. De verwondering op de gezichten van de kinderen als ik met een vol krat met speelgoed, boeken en knutselmateriaal  binnen kom aan boord is met geen pen te beschrijven zo mooi. De boordbezoeken noem ik dan ook met recht de kers op de taart van mijn werk als mentor.

Maar een lach op mijn gezicht krijg ik ook wanneer ik een foto ontvang van mijn mentorleerling  met de stethoscoop om en Knuffie erbij want hij moest onderzocht worden door de dokter.. Of wanneer ik werkjes ontvang van het afgeronde thema en er zit een hele mooie ik-tekening bij… Kortom verwondering, ook bij mij...

Ik ben bereikbaar via mail: mariella.heijens@lovk.nl en telefonisch: 0610990218 (ook via WhatsApp)

Ingrid Heuseveldt

Als iets niet lukt heb je niet gefaald maar geleerd.

Ik ben Ingrid Heuseveldt. Samen met mijn man en 2 kinderen wonen wij in Dordrecht. Ik kom uit een echte onderwijsfamilie. Al vanaf de kleuterschool wist ik wat ik wilde worden: JUF(dat kon niet missen natuurlijk)

Na de pabo heb ik 17 jaar op een basisschool gewerkt en 5 jaar geleden heb ik de overstap naar het LOVK gemaakt. Iedere dag geniet ik met volle teugen van de kinderen.

Het allerbelangrijkste is dat ze het naar hun zin hebben en zich veilig voelen. Open staan voor de kinderen en ze “warmte” geven, dáár gaat het om. Als iets niet gelijk lukt hebben de kinderen niet gefaald maar geleerd. Dat is iets wat ik de kinderen mee wil geven.

Ik ben bereikbaar via mail: ingrid.heuseveldt@lovk.nl en telefonisch: 0612343807 (ook via WhatsApp)

Ilonka Toers Bijns

‘Als je gelooft in je zelf, is alles mogelijk.’

Mijn naam is Ilonka Toers Bijns en ik woon met mijn man en 3 zonen in Oud-Beijerland.

Ik heb 15 jaar lang op reguliere basisscholen gewerkt. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar het speciaal onderwijs en gewerkt met dove en slechthorende kinderen. Hier heb ik geleerd dat ieder kind uniek is, met zijn/haar talenten.

Voor ouders die hun kind thuisonderwijs geven, toon ik veel respect. Ik heb mijn kinderen ook veel moeten begeleiden en weet hoe lastig dit is als het je eigen kinderen zijn. Met deze ervaring en mijn ervaring als leerkracht wil ik graag ouders begeleiden en ondersteunen om dit zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen.

Ik ben bereikbaar via mail: ilonkatoersbijns@lovk.nl en telefonisch: 0618739716 (ook via WhatsApp)

Tineke Albregts

Het mooiste wat je kunt worden, is jezelf

Van kuikentje naar kloeke kip… Grappig, ondeugend, nieuwsgierig, lief, eigenwijs, vrolijk.. kinderen hebben het allemaal. Als mentor wil ik u helpen bij de ontdekkingsreis van uw kind. Wat voor karakter heeft uw kind, hoe leert uw kind en wat heeft het nodig om verder te komen. Mijn uitgangspunt is dat u als ouders uw kind het beste kent en het beste wilt voor uw kind.

Ik vind het heel mooi om vanuit mijn ‘onderwijsoog’ met u als ouders mee te denken en mee te kijken wat het beste is voor uw kuikentje, zodat het kan uitgroeien tot een kloeke kip.

Ik ben bereikbaar via mail: tineke.albregts@lovk.nl en telefonisch: 0612343806 (ook via WhatsApp)

 

 

Margreet van der Zwan

‘Het was een vrouw. Het schip dat zij bevoer kwam langzaam stroomaf door de brug gevaren. Zij was alleen aan dek, zij stond bij ’t roer’

Bovenstaand zinnetje komt uit een gedicht van Martinus Nijhoff. Een sterke vrouw, die de dichter wel als moeder zou willen hebben.

De moeders bij het LOVK hebben ook zo’n stoer beroep en mogen daarnaast hun kinderen helpen bij hun ontwikkeling. Ik vind het een voorrecht dat ik deze vrouwen een beetje mag helpen hierbij. Vrouwen die misschien zelf helemaal niets hebben met lesgeven en nooit juf zouden willen zijn. Ik vind het dapper dat ze het toch proberen!

Mijn naam is Margreet van der Zwan. Ik ben getrouwd met Arie en moeder van vijf. Ik werk met veel plezier als mentor en doe af en toe wat invalwerk op de verschillende ligplaatsscholen. Ik geniet enorm van deze afwisselende baan. Kinderen geven kleur aan elke werkdag!

Ik ben bereikbaar via mail: margreet.vdzwan@lovk.nl en telefonisch: 0611507980 (ook via WhatsApp)

 

Elzelien de Vormer

De dingen die mij anders maken, zijn de dingen die maken wie ik ben

Ik ben Elzelien de Vormer. De trotse moeder van 3 zonen: Tommie, Michiel en Jasper. Ik ben geboren in Nederland maar opgegroeid in Zuid-Afrika. Vanwege mijn liefde voor het jonge kind en lezen, wist ik al snel dat ik juf wilde worden en dat ben ik nog steeds met veel plezier. Een van mijn lievelingsboeken als kind was van Winnie de Poeh waarin Knorretje zei : “De dingen die mij anders maken, zijn de dingen die maken wie ik ben.” En dat is een beetje mijn motto geworden, naar mijzelf, naar mijn kinderen, maar ook naar mijn mentorkinderen en hun ouders. Natuurlijk willen we dat onze kinderen zich goed ontwikkelen, maar iedereen doet het op zijn of haar eigen manier en in eigen tempo. En dat is goed. Dat maakt ons wie wij zijn. Uniek onszelf!

Ik ben bereikbaar via mail: elzelien.dvormer@lovk.nl en telefonisch: 0612343811 (ook via WhatsApp)

Willeke van Dijke

Mijn passie is om de kinderen een duidelijke koers te laten varen, zodat ze in goed vaarwater terechtkomen.

Mijn naam is Willeke van Dijke. Ik ben geboren en getogen in Vlissingen, gelegen aan de Westerschelde. Na de PABO heb ik heel wat jaren met plezier lesgegeven in het basisonderwijs.

Nu werk ik al diverse jaren bij de LOVK als mentor.

Ik vind het een voorrecht om onderwijs te geven aan varende kinderen. De samenwerking met ouders ervaar ik als erg positief! Het met elkaar VoortVarend bezig zijn geeft mij voldoening!

Ik ben bereikbaar via mail: willeke.vdijke@lovk.nl en telefonisch: 0610561207

 

 

 

Mary Bakels

“Ieder kind is anders, ieder kind is speciaal, ieder kind is mooi!”

Ik ben getrouwd met Johan en heb twee zonen, Jeroen en Sam. Ik heb 29 jaar voor de klas gestaan in het basisonderwijs en start nu (2021) met enthousiasme bij de stichting LOVK als juf en mentor. Belangrijk vind ik dat elk kind zich op zijn gemak voelt zowel in de klas als bij een boordbezoek. In veiligheid en met liefde zal een kind zich makkelijker ontwikkelen.

Jonge kinderen hebben mijn voorkeur. Ze zijn puur, enthousiast, fantasierijk, ondeugend en lief. Kinderen stimuleren, volgen en begeleiden in hun spel met al hun zintuigen vind ik ontzettend leuk om te doen. Een kind is als een vlinder in de wind. De ene vliegt hoog, de ander vliegt laag en ieder doet het op zijn eigen manier. Ieder kind ontwikkelt zich anders, ieder kind is speciaal en ieder kind is mooi!

Ik ben bereikbaar via mail: marybakels@lovk.nl en telefonisch: 06-18739718 (ook via WhatsApp)