Managementteam

De directeur bestuurder vormt met de directeur en de coördinator het managementteam. Zij worden ondersteund door een managementassistente.

 

Anita van Laren

Directeur - bestuurder

Geloof in de groei van iedereen

Na acht jaar directeur te zijn geweest van een reguliere basisschool zag ik de LOVK als mijn uitdaging. Ik ben een andere koers gaan varen en heb daar nog geen minuut spijt van gehad! Het leiding geven aan een organisatie, met bevlogen leerkrachten, die meewerkt aan de instandhouding van het gezinsbedrijf, maakt mij dagelijks blij. Onze ouders zijn educatief partner waardoor zij dagelijks groeien in het lesgeven aan hun kind. Elke dag ervaren wij  dat de ontwikkeling van het kind daar wel bij vaart. Kan het mooier? De LOVK biedt ook haar medewerkers persoonlijke groei, daagt hen uit tot een leven lang leren. Hierdoor zijn de mentoren zeer ervaren begeleiders van het leerproces aan boord, zij bewegen met het kind mee en bieden passend onderwijs. Ouders en mentoren zorgen er voor dat ik trots ben op de LOVK!

Ik ben bereikbaar via mail: directie@lovk.nl en telefonisch: 0630230437 (ook via WhatsApp)

Lienke van Dijk

Directeur 

Ik wil mijn kracht inzetten om anderen te laten groeien, en de kracht van anderen om mij te laten groeien

In 2005 ben ik na een aantal jaren leerkracht van groep 1, 2 en 3 in het reguliere onderwijs, overgestapt naar een baan als mentor bij de LOVK. Een gouden stap! Wat ben ik trots op deze bijzondere organisatie waar ouders, mentoren en leerkrachten met elkaar onderwijs op maat vormgeven voor schipperskinderen.
Na mijn start als mentor ben ik de speelleermethode VoorSprong voor peuters gaan schrijven en werd ik projectleider van onze nieuwste methode voor groep 1 en 2: VoortVarend. Ook houd ik mij bezig met de kwaliteit van alles wat met het afstandsonderwijs te maken heeft (o.a. de onderwijsleerpakketten, logistiek, IT en onze unieke ontwikkeling van het digitale kinddossier VarenderWijs). Als directeur geniet ik ervan om talenten van de ander te zien en te benutten en mij daarvoor in te zetten. Verbinding en samenwerking met het team, ouders en externen, gericht op het einddoel: het optimaal ondersteunen van de ontwikkeling van het schipperskind. Wat een heerlijke baan!

Ik ben bereikbaar via mail: lienke.vdijk@lovk.nl en telefonisch: 0610990215 (ook via WhatsApp)

Annemieke Kik

Coördinator Ligplaatsonderwijs en Zorg

Leer een kind eerst dat hij geliefd is, pas dan leert hij al het andere.

In 2004 ben ik begonnen als leerkracht bij de LOVK. Sinds die tijd heb ik allerlei verschillende taken binnen de LOVK gehad, waarbij ik mijn huidige taak de meest geweldige vind. Het stukje extra zorg voor leerlingen waarbij de ontwikkeling soms iets minder vanzelfsprekend verloopt ligt mij na aan het hart. Ook de  ondersteuning aan ouders en collega’s die ik daar in kan bieden doe ik met veel plezier. Dat is ook de reden dat ik 2 jaar geleden de opleiding tot integratief kindercoach en opvoedondersteuner ben gaan volgen. Hoe fijn is het als je samen met ouders en collega’s  kinderen een heerlijke kleutertijd tijd bij de LOVK kunt bezorgen.

Ik ben bereikbaar via mail: annemieke.kik@lovk.nl en telefonisch: 0610990239 (ook via WhatsApp)

Lydia Nijenhuis

Managementassistente

It takes a village to raise a child

Je hebt een dorp nodig, andere mensen, om je kind groot te brengen. Als ouder speel je de hoofdrol in de opvoeding en ontwikkeling van je kind, maar zelf merk ik als ouder dat er meer mensen om mijn kind heen staan dan alleen ikzelf. Voor de kleuters van de LOVK geldt dat net zo. De juffen, groepsleiders, onderwijsassistenten, andere ouders; iedereen heeft een groot of klein aandeel in de ontwikkeling van “onze” kinderen.

Bij de LOVK ben ik het grootste deel van de tijd onzichtbaar voor kinderen. Als managementassistente ben ik het gezicht wat hoort bij het contact via de mail, telefoon en post.  Daarnaast houd ik me bezig met KIJK! en houd ik de (financiële) administratie bij.

Het kantoortje van het LOVK-dorp dus eigenlijk. Vanuit dit onderdeel van het dorp hoop ik een waardevolle bijdrage te leveren aan een fijne tijd van elk LOVK-kind.

Ik ben bereikbaar via mail: landelijk.bureau@lovk.nl en telefonisch: 0610990227 (ook via WhatsApp)