Ligplaatsonderwijs

Wat is ligplaatsonderwijs?

Varende kinderen kunnen als waardevolle aanvulling op het onderwijs aan boord het ligplaatsonderwijs van de LOVK bezoeken. Ligplaatsonderwijs en afstandsonderwijs vormen samen een integraal onderwijssysteem. In een uitnodigende en inspirerende omgeving krijgen kinderen hier te midden van leeftijdgenoten, aangepast aan hun behoeften, onderwijs waar ook het samen spelen deel van uit maakt. Alle kinderen van de LOVK zijn op elk moment van de schooldag welkom en zullen een dag op school als een feestje ervaren. Vanuit de ligplaatsscholen wordt het onderwijs aan boord door de mentoren begeleid. De ligplaatsscholen bevinden zich in Dordrecht, Rotterdam, Zwolle, Maasbracht en Terneuzen.

Ligplaatsscholen Het Zwanejong en Het Zwanenmeer

Op de ligplaatsscholen Het Zwanejong en Het Zwanenmeer wordt door LOVK-leerkrachten lesgegeven vanuit een christelijke identiteit. Op deze ligplaatsscholen wordt door de leerkrachten een specifieke relatie gelegd met de onderwijsleerpakketten VoorSprong en VoortVarend zodat onderwijs aan boord en op de ligplaatsschool elkaar blijvend versterken.

Kinderen zijn in overleg met de leerkracht welkom vanaf 3 jaar en 4 maanden tot het jaar waarin zij 7 worden en vormen met elkaar een heterogene groep. Het samen spelend leren in een uitdagende omgeving biedt volop gelegenheid om tot een brede ontwikkeling te komen.

Omdat bewegen voor jonge kinderen essentieel is voor hun ontwikkeling bieden we een veilige buitenspeelplek waar de kinderen naar hartenlust kunnen bewegen. Daarnaast worden gymlessen gegeven en worden zwemlessen gevolgd bij het lokale zwembad. Deze zwemlessen worden in kleine groepjes, op maat aangeboden.

In het onderwijsaanbod op Het Zwanejong en Het Zwanenmeer hebben Engelse lessen en verkeerslessen een duidelijke plaats. Vanzelfsprekend wordt er ook aandacht besteed aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van de kinderen.

Het Kijk-mij-eens boekje is een plakboekje dat ieder kind ontvangt bij het eerste bezoek aan Het Zwanejong en Het Zwanenmeer. Bij elk bezoek wordt hierin een herinnering aan de dag gemaakt. Aan de hand van dit boekje met werkjes, liedjes en foto’s kan het kind over de schooldag vertellen. Het Kijk-mij-eens boekje stimuleert spelenderwijs de mondelinge taalvaardigheid en wordt een prachtige herinnering. Het is de bedoeling dat dit boekje bij elk schoolbezoek meegenomen wordt.

Lees verder over het Zwanejong...

Lees verder over het Zwanenmeer...

 

Adresgegevens Het Zwanejong:

Geldelozepad 46-48

3311 WE Dordrecht

078-6390280

Adresgegevens Het Zwanenmeer:

Boezemdreef 2

2922 BA Krimpen a/d IJssel

06-10990221 (ma) of 06-10028706 (di)

ligplaatsschool Het Zwanejong

ligplaatsschool Het Zwanenmeer

Andere locaties

Zwolle

Terneuzen

LOVK Het Zwanenest
In samenwerking met basisschool Het Carillon

Bachlaan 2
8031 HL Zwolle
06 - 10028756

 

LOVK De Groene Zwaan
In samenwerking met De Oude Vaart

Tamarindestraat 4
4537 XH Terneuzen
06 - 610990218