Leerkrachten

Anneke van IJken

Samen spelen en leren!

Ik werk op maandag op het Zwanenmeer en op dinsdag op het Zwanejong. Daarnaast begeleid ik als mentor nog een aantal kinderen bij het leren aan boord.

Ik geniet van het werken met de groepen kinderen in de klas, maar vind het ook erg belangrijk om oog te hebben voor hun individuele wensen en behoeften. Ik wil dat ieder kind zich bij mij in de klas of tijdens een boordbezoek op zijn gemak voelt en zich vanuit die veiligheid verder kan ontwikkelen. Door samen met de kinderen te spelen en te leren en hen uit te dagen op hun eigen niveau zorgen we dat alle kinderen genieten van ons ligplaatsonderwijs!

Margreeth Radenborg

Kinderen kleuren je dag

Ik ben moeder van Noah en Rebecca en vrouw van Clements. Ik houd van mensen en van kinderen in het bijzonder. Sinds 1994 ben ik juf, de leukste baan op aarde. Geen dag is hetzelfde. Eerst een aantal jaren in Rotterdam-Zuid, later in het centrum van Rotterdam.

Ik werk sinds 2007 voor de LOVK, als leerkracht en als mentor. Vooral het gedrag van kinderen maakt mij nieuwsgierig. Wat zit er achter gedrag? Daarom ben ik in 2014 gestart met een opleiding tot kindercoach en zet ik mijn verworven kennis dagelijks in voor de kinderen van de klas.

Ingrid Heuseveldt

Als iets niet lukt heb je niet gefaald maar geleerd

Ik ben Ingrid Heuseveldt. Samen met mijn man en 2 kinderen wonen wij in Dordrecht. Ik kom uit een echte onderwijsfamilie. Al vanaf de kleuterschool wist ik wat ik wilde worden: JUF(dat kon niet missen natuurlijk)

 Na de pabo heb ik 17 jaar op een basisschool gewerkt en 5 jaar geleden heb ik de overstap naar de LOVK gemaakt. Iedere dag geniet ik met volle teugen van de kinderen.

Het allerbelangrijkste is dat ze het naar hun zin hebben en zich veilig voelen. Open staan voor de kinderen en ze “warmte” geven, dáár gaat het om. Als iets niet gelijk lukt hebben de kinderen niet gefaald maar geleerd. Dat is iets wat ik de kinderen mee wil geven.