Leerkrachten

Anneke van IJken

Samen spelen en leren!

Ik werk op maandag op het Zwanenmeer en op dinsdag op het Zwanejong. Daarnaast begeleid ik als mentor nog een aantal kinderen bij het leren aan boord.

Ik geniet van het werken met de groepen kinderen in de klas, maar vind het ook erg belangrijk om oog te hebben voor hun individuele wensen en behoeften. Ik wil dat ieder kind zich bij mij in de klas of tijdens een boordbezoek op zijn gemak voelt en zich vanuit die veiligheid verder kan ontwikkelen. Door samen met de kinderen te spelen en te leren en hen uit te dagen op hun eigen niveau zorgen we dat alle kinderen genieten van ons ligplaatsonderwijs!

Margreeth Radenborg

Kinderen kleuren je dag

Ik ben moeder van Noah en Rebecca en vrouw van Clements. Ik houd van mensen en van kinderen in het bijzonder. Sinds 1994 ben ik juf, de leukste baan op aarde. Geen dag is hetzelfde. Eerst een aantal jaren in Rotterdam-Zuid, later in het centrum van Rotterdam.

Ik werk sinds 2007 voor de LOVK, als leerkracht en als mentor. Vooral het gedrag van kinderen maakt mij nieuwsgierig. Wat zit er achter gedrag? Daarom ben ik in 2014 gestart met een opleiding tot kindercoach en zet ik mijn verworven kennis dagelijks in voor de kinderen van de klas.

Ingrid Heuseveldt

Als iets niet lukt heb je niet gefaald maar geleerd

Ik ben Ingrid Heuseveldt. Samen met mijn man en 2 kinderen wonen wij in Dordrecht. Ik kom uit een echte onderwijsfamilie. Al vanaf de kleuterschool wist ik wat ik wilde worden: JUF(dat kon niet missen natuurlijk)

 Na de pabo heb ik 17 jaar op een basisschool gewerkt en 5 jaar geleden heb ik de overstap naar de LOVK gemaakt. Iedere dag geniet ik met volle teugen van de kinderen.

Het allerbelangrijkste is dat ze het naar hun zin hebben en zich veilig voelen. Open staan voor de kinderen en ze “warmte” geven, dáár gaat het om. Als iets niet gelijk lukt hebben de kinderen niet gefaald maar geleerd. Dat is iets wat ik de kinderen mee wil geven.

Arina van der Spek - van Dijk

'onderwijs is elkaar zien, aan de hand meenemen, ontdekken en weer loslaten...'

Geboren en getogen in Overijssel, gewerkt en gewoond op Urk, de Betuwe en Texas en uiteindelijk nu in Dordrecht. Thuis ben ik vrouw van Jaapjan en moeder van 3 lieve, jonge ontdekkers. Vrijdag rijd ik op en neer naar Werkendam, mijmerend over alles wat ik die dag op school weer ga beleven. Elke keer is het weer een leuke verrassing welke kinderen er komen! Mijn uitdaging is steeds op zoek te gaan naar de juiste aansluiting, stimulans in ontwikkeling en het vergroten van de vertrouwensband. Vanuit dat vertrouwen en door de verscheidenheid in leeftijd maakt dat het onderwijs in de hele breedte aan de orde komt: van leren knippen tot het leren vragen of je mee mag spelen, van leren luisteren naar elkaar tot samenwerken aan een grote schrijf-, teken- of rekenopdracht. Elke vrijdag wil ik elk aanwezig kind ZIEN en SPREKEN. Jij bent bijzonder! Welkom in onze klas!

Corine Salacroup

Met elkaar het beste voor onze LOVK kinderen!

Geboren en opgegroeid op het water… het varend bestaan was al vroeg een onderdeel in mijn leven. Ook in het leven van onze oudste 4 kinderen, omdat ik samen met mijn man Allart ook 9 jaar heb gevaren. In deze periode hoorde ook de LOVK. Een schoolervaring voor onze kinderen, waar ze nog steeds enthousiast over praten. In 2015 zijn wij gestopt met varen en wonen we nu met onze 7 kinderen aan de wal.

En nu werk ik alweer een aantal jaar als leerkracht bij de LOVK. Elke dinsdag werk ik op het Zwanenmeer. Een heerlijke plek om de kinderen van de LOVK te mogen ontvangen en samen de dag door te brengen. Erg blij word ik wanneer ik zie hoe de kinderen genieten van een schooldag, van het samen spelen en het samen leren! Het is mooi om de kinderen in een fijne omgeving telkens weer iets nieuws aan te bieden zodat spelen, leren wordt. En om ze mee te mogen begeleiden, samen met de ouders en mentor, naar het schoolleven straks in groep 3. Met elkaar het beste voor onze LOVK kinderen!

 

Mary Bakels

“Ieder kind is anders, ieder kind is speciaal, ieder kind is mooi!”

Ik ben getrouwd met Johan en heb twee zonen, Jeroen en Sam. Ik heb 29 jaar voor de klas gestaan in het basisonderwijs en start nu (2021) met enthousiasme bij de stichting LOVK als juf en mentor. Belangrijk vind ik dat elk kind zich op zijn gemak voelt zowel in de klas als bij een boordbezoek. In veiligheid en met liefde zal een kind zich makkelijker ontwikkelen.

Jonge kinderen hebben mijn voorkeur. Ze zijn puur, enthousiast, fantasierijk, ondeugend en lief. Kinderen stimuleren, volgen en begeleiden in hun spel met al hun zintuigen vind ik ontzettend leuk om te doen. Een kind is als een vlinder in de wind. De ene vliegt hoog, de ander vliegt laag en ieder doet het op zijn eigen manier. Ieder kind ontwikkelt zich anders, ieder kind is speciaal en ieder kind is mooi!