Winnende foto’s van schooljaar 2017 – 2018

Drie keer per schooljaar kunnen ouders en medewerkers meedoen aan de fotowedstrijd “De mooiste foto van het jaar! In de klikmaanden december, maart en juni kunnen foto’s naar het Landelijk bureau worden gestuurd in de categorieën Binnenvaart en Onderwijs.

In het schooljaar 2017 – 2018 heeft een externe jury zes foto’s genomineerd. Uit deze prachtige plaatjes zijn weer twee foto’s als foto van het jaar aangemerkt.

De twee uiteindelijke winnaars ontvangen van de LOVK een bon. Voor de eerste prijs een bon ter waarde van 75 euro. Voor de tweede prijs een bon ter waarde van 50 euro.

De eerste prijs voor de categorie Binnenvaart is toegekend aan:

familie Otterspeer, ms Otter

De inzendster schreef: "Daniëlle hard aan het werk om het touw door te zagen, om er samen met mama een nieuwe lus in te maken." 

Van de jury: Dat schipperen meer is dan achter het stuurwiel zitten (of aan de joy-stick) bewijst deze foto. Schiemannen is ook voor vrouwen.

Tweede prijs categorie Onderwijs:

Lydia Nijenhuis, managementassistente LOVK

Van de jury: Kinderen spelen op de grond. We gaven het al eerder als tip: ga met de camera naar ooghoogte van het kind. Door het gebruik van een camera met ouderwets diafragma en een wat langere lens (brandpuntafstand) ontstaat hier de onscherpe achtergrond waardoor nog meer de nadruk komt te liggen op het onderwerp. Mooie plaat!